Informasjon for kunstnere

Information for artists in English

12.juni 2024: Registrering foregår med å logge inn på din profil og endre informasjon fra forrige år, eller å opprette ny profil om du registrerer deg for første gang. Dette fungerer fint. Vi opplever imidlertid at påmeldte har problemer med å kunne redigere egen profil etter at den er blitt publisert, og jobber med saken.

Praktisk informasjon
B-open 2024 blir arrangert 21. og 22. september 2024. Kunstnere med påmeldt atelier holder åpent mellom kl. 12:00 og 17:00 lørdagen eller søndagen. Atelierene i sentrum vil holde åpent lørdag 21. september, mens atelierene utenfor sentrumskjernen (Askøy, Minde, Dokken, Sandviksbodene, Laksevåg og Møllendalsveien etc) holder åpent søndag 22. september. Det betyr at du ved å delta forplikter deg til å holde åpent én av festivalens to dager, og at du er tilstede på atelieret under festivalens åpningstid fra kl 12:00-17:00. Meld ifra om du blir forhindret i å delta til produksjon@b-open.no.

Hvem kan melde seg på?
Profesjonelle kunstnere i Bergen og omegn kan melde seg på, og det er gratis å delta. For å delta kreves det fullført bachelorgrad, mastergrad eller diplom fra en norsk eller utenlandsk kunstutdanning. Søkere uten kunstfaglig utdannelse kan også søke, men vil bli vurdert ut fra kunstnerisk aktivitet de siste årene.

Hvordan melde seg på?
Ny frist for å melde seg på B-open 2024 er søn 23.juni 2024.
Påmelding skjer via www.b-open.no, bruk pc (ikke mobil).
Er du ny bruker og deltar på B-open for første gang, så må du registrere deg ved å opprette en profil.
Har du deltatt tidligere, så meldes du på ved å oppdatere eksisterende profil ved å logge inn på www.b-open.no. Alle som har registrert seg tidligere har tilgang til sin profil fra forrige gang.
Obs: Etter oppdatering av profilen kan det gå noen dager før den blir publisert på nettsiden. Alle profiler blir gjennomgått manuelt før publisering. Alle felt må være utfylt for at siden blir publisert.
Det er viktig at du fyller ut profilen med all info ved påmelding så den kan legges ut på siden.
Endringer kan foretas helt frem til festivalstart, ved å logge inn og oppdatere informasjonen.
Obs Hvert år må vi tilbakestille profilene i systemet før ny påmelding, og derfor kan du ha fått en automatisk e-post om dette. Du trenger ikke å svare på denne e-posten, og merk at ingen informasjon som alt er på din profil går tapt i den prosessen.
Les informasjon om kunstnerregistrering her før du setter i gang.

Atelierfellesskap
Påmelding til B-open og oppretting av profil gjelder for enkeltkunstnere.
Vi fører også en oversikt over atelierfellesskap hvor deltakende kunstnere har tilhold. Sjekk listen her, og meld ifra om det bør foretas endringer ved å sende en e-post til produksjon@b-open.no.
Vi ønsker gjerne å få beskjed om hvem som har tilgang for rullestolbrukere så det kan synliggjøres.

Om kunstner profilen
Informasjon, tekst og bilder kan redigeres og endres helt frem til festivalstart ved å logge inn på profilen din. B-opens nettsider har besøk hele året. Ved å delta på festivalen er din kunstnerprofil synlig på våre nettsider frem til neste års påmelding.
Ta deg tid til å oppdatere informasjonen i profilen din, og husk å skrive om du holder åpent lørdag eller søndag øverst i tekstfeltet. Det er anbefalt at du også legger inn to tekstversjoner, en på norsk, og en på engelsk.

Hva skjer under festivalen? Som deltakende kunstner vil du få tilsendt nyhetsbrev med viktig informasjon om kommende muligheter som prosjektstøtte til aktiviteter og workshops, årets gjesteprogram med inviterte kuratorer, omvisninger og programinnhold, samt viktig informasjon om formidling og promoteringsmateriale.

Årets fullstendige program annonseres i september

Sosiale medier
Vi bruker vår plattform i sosiale medier til å promotere kunstnerne og atelierfellesskap i forkant av, og under festivalen. Del gjerne hva du holder på med, og om din deltakelse på årets B-open, enten på Facebook eller Instagram. Tag relevante innlegg med @b_open__  slik at vi kan dele innleggene dine. Kontakt Linn Heidi Stokkedal (linnheidi@b-open.no) om du har relaterte spørsmål.

Fotografering
B-open blir dokumentert hvert år av profesjonell fotograf, med hovedfokus på kunstnernes atelierer og dialog med publikum. Bilder fra årets festival brukes av organisasjonen til formidling i sosiale medier, som dokumentasjon av aktiviteter til våre støttespillere, og som historisk materiale i arkiv. Om du ikke ønsker å bli fotografert kan du melde ifra til produksjon@b-open.no

Har du spørsmål du ikke finner svar på her?
Da er det bare ta kontakt med oss på produksjon@b-open.no