Informasjon for kunstnere

Information in English

Praktisk informasjon
B-open 2023 blir arrangert 23. og 24. september. Atelierer og atelierfellesskap holder åpent mellom kl. 12:00 og 17:00 begge dager. Atelierene i sentrum vil holde åpent lørdag 23. september, mens atelierene utenfor sentrumskjernen og omegn (Dokken, Sandviksbodene, Laksevåg og Møllendalsveien) holder åpent søndag 24. september. Det betyr at du ved å delta forplikter deg til å holde åpent én av festivalens to dager, og det forventes at du er tilstede på atelieret under festivalens åpningstid fra kl 12:00-17:00. Meld ifra om du blir forhindret i å delta til produksjon@b-open.no.

Hvem kan melde seg på?
Profesjonelle kunstnere i Bergen og omegn kan melde seg på, og det er gratis å delta. For å delta kreves det fullført bachelorgrad, mastergrad eller diplom fra en norsk eller utenlandsk kunstutdanning. Søkere uten kunstfaglig utdannelse kan også søke, men vil bli vurdert ut fra kunstnerisk aktivitet de siste årene.

Hvordan melde seg på?
Påmeldingen har frist 14.juli 2023, og foretas ved å registrere deg om du er ny bruker, eller ved å oppdatere eksisterende profil via logg inn på www.b-open.no. Etter oppdatering av profilen kan det gå noen dager før den blir publisert på nettsiden.
Alle som har registrert seg tidligere har tilgang til sin profil fra forrige gang. Ta deg tid til å oppdatere informasjonen i profilen din, og husk å skrive om du holder åpent lørdag eller søndag øverst i tekstfeltet. Om dette er første gang du deltar, må du først opprette en ny profil.
Les gjerne informasjon om kunstnerregistrering her før du setter i gang.

Om kunstner profilen
Informasjon, tekst og bilder kan redigeres og endres helt frem til festivalstart. Du kan logge inn her og gjøre ønskede endringer. B-opens nettsider har besøk hele året. Ved å delta på festivalen er din kunstner profil synlig på våre nettsider frem til neste års påmelding.
Hvert år må vi tilbakestille profilene i systemet før ny påmelding, og derfor kan du ha fått en automatisk e-post om dette i løpet av våren. Merk at ingen informasjon går tapt i den prosessen.

Hva skjer under festivalen? Som deltakende kunstner vil du få tilsendt nyhetsbrev med informasjon om kommende muligheter som prosjektstøtte til aktiviteter og workshops, årets gjesteprogram med inviterte kuratorer, sosial møteplass, omvisninger m.m.

Årets fullstendige program annonseres i september

Sosiale medier
Vi bruker vår plattform i sosiale medier til å promotere kunstnerne og atelierfellesskap i forkant av, og under festivalen. Del gjerne hva du holder på med, og om din deltakelse på årets B-open, enten på Facebook eller Instagram. Tag relevante innlegg med @b-open2023 og bruk emneknaggen #bopen23, slik at vi kan dele innleggene dine. Kontakt Linn Heidi Stokkedal (linnheidi@b-open.no) om du har relaterte spørsmål.

Fotografering
B-open leier inn en fotograf hvert år som dokumenterer helgens aktiviteter, med hovedfokus på kunstnernes atelierer og dialog med publikum. Bilder fra årets festival brukes av organisasjonen til formidling i sosiale medier, til dokumentasjon av aktiviteter til våre støttespillere, og som historisk materiale i arkiv. Om du ikke ønsker å bli fotografert kan du melde ifra til produksjon@b-open.no

Har du spørsmål du ikke finner svar på?
Da er det bare ta kontakt med oss på produksjon@b-open.no