B-open 2020

26. og 27. september er det endelig duket for en ny utgave av B-open. Den siste helgen i september kan du bli bedre kjent med noen av kunstnerne som jobber i Bergen. Kanskje er det noen i ditt eget nabolag du er nysgjerrig på?
 
Årets festival byr på et rikholdig program med utstillinger, verksteder og arrangementer for alle aldre. Det blir flere omvisninger på både norsk og engelsk. I år som i fjor deles byen i to: Atelierene og fellesskapene i sentrumskjernen holder åpent 26. september, mens de utenfor sentrum og omegn holder åpent 27. september. For å gjøre det lettere å komme seg rundt er det satt opp et gratis busstilbud. På b-open.no finner du komplett kunstneroversikt, samt en nyttig kartfunksjon som gjør planleggingen enklere.

Etter utsettelsen i april er det en sann glede å endelig kunne invitere til festival. Samtidig vil vi forsikre både publikum og deltakende kunstnere om at den pågående koronasituasjonen tas på alvor. Vi har derfor begrensede plasser på våre omvisninger med forhåndspåmelding i tillegg til at bussene kjører med noe redusert kapasitet. I mindre lokaler ber vi deg å unngå trengsel og respektere én-metersregelen. Vi anbefaler også at du registrerer deg for smittesporing ved inngangen av stedene du besøker. B-open ønsker å skape en god og trygg opplevelse for alle som deltar, og vi ber derfor om at du holder deg oppdatert på gjeldende retningslinjer utstedt av norske myndigheter.
 
B-open er en annerledes kunstfestival fordi den ikke bare viser det endelige resultatet kunstnerne skaper. Under festivalen kan du få innblikk i kunstnernes arbeidshverdag på atelieret og i atelierfellesskapene. Gjennom møter og samtaler kan du bedre forstå deres kunstneriske prosesser.

Da gjenstår det bare å ønske velkommen til B-open 2020!


B-open 2020 ønsker å takke alle kunstnerne som gjør festivalen mulig ved å åpne sine dører for oss. Takk til Kulturrådet, Sparebanken Vest, Bergen kommune, Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH), Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN) og Hordaland kunstsenter for økonomisk støtte.