Taranger, Bjørg

Teknikk
Multimedia, stedsspesifikke installasjoner, event i byrommet

Artist statement

-- Åpent atelier lørdag 26. september 2020 --

HOLD UT !

Besøksadresse
Strandgaten 210
5004 BERGEN

Kontakt
Telefon: 97060789
E-postadresse: bjorg.taranger@gmail.com
Web: http://cityangel.no

CV

CV BJØRG TARANGER – F: AUSTEVOLL, BOR OG ARBEIDER I BERGEN
Hjemmesider: www.cityangel.no

Bjørg Tarangers produksjon fokuserer på video-/fotobaserte installasjoner og events i det offentlige rom. Hennes virke kan karakteriseres som en pågående undersøkelse av motstridende elementer av estetikk og etikk,- menneskelig velferd og sosial politikk, både lokalt og i en større sammenheng.

Taranger er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (99) og L'Ecole Régionale des Beaux Art de Nantes i Frankrike (97). Arbeidene hennes er utstilt både nasjonalt og i utlandet (Tyskland, Russland, Argentina, Uruguay, Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Australia og England.)
Foruten sin egen praksis, er hun en av grunnleggerne av B-open (04-)www.b-open.no og Kunstjournalen B-post(06-15) www.kunstjournalen.no. Andre er videogruppen DOPPLER (12-14), en eksperimentell kunstplattform for video events i byrommet, og BAKROM (11-12) et samtale/ aksjonsprosjekt med rumenske kvinner som tigger i Bergen.
Pågående arbeid er undersøkelser rundt grønne, sosialt samlende og stedsmarkerende kunst/prosjekter, i eget nærmiljø sammen med kunstnergruppen Alt Går Bra m.f.

Gatebilde, Strandgaten 210, sted for event
DET HVITE TOGET, videoinstallasjon på vindu, Kunstgarasjen 2019
Feltsenger, detalj fra installasjon, Kunstgarasjen 2019
Ulltepper, detalj fra installasjon, Kunstgarasjen 2019