Taranger, Bjørg

Teknikk
Multimedia, stedsspesifikke installasjoner, event i byrommet

Artist statement

-- Video event lørdag 26. september 2020. Starter kl 17.00 og vises utover kvelden til 00.00.
Velkommen til video event i Strandgaten 210 og i nabolaget. Bjørg Taranger har, i tillegg til egen visning, invitert med flere gjester som filmregissør Anne Magnussen og video/mediakunstnerne Enara Barnés Larrukert og Jennifer D´Amore. Se cityangel.no. Etter åpningen kl 17.00 vil kunstnerne være tilstede på Lampemannen Bar fra kl 18.00- 19.00. Kom gjerne innom for en prat eller spørsmål om kunstverkene! Se og installasjoner i flere andre vindu i Strandgaten under B-open.

Tusen takk til SOUK og MULTIFORM for lån av butikkvindu til videoinstallasjonene!

Besøksadresse
Strandgaten 210 og 214
5004 BERGEN

Kontakt
Telefon: 97060789
E-postadresse: bjorg.taranger@gmail.com
Web: http://cityangel.no

CV

CV BJØRG TARANGER – F: AUSTEVOLL, BOR OG ARBEIDER I BERGEN
Hjemmesider: www.cityangel.no

Bjørg Tarangers produksjon fokuserer på video-/fotobaserte installasjoner og events i det offentlige rom. Hennes virke kan karakteriseres som en pågående undersøkelse av motstridende elementer av estetikk og etikk,- menneskelig velferd og sosial politikk, både lokalt og i en større sammenheng.

Taranger er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (99) og L'Ecole Régionale des Beaux Art de Nantes i Frankrike (97). Arbeidene hennes er utstilt både nasjonalt og i utlandet (Tyskland, Russland, Argentina, Uruguay, Danmark, Sverige, Finland, Nederland, Australia og England.)
Foruten sin egen praksis, er hun en av grunnleggerne av B-open (04-)www.b-open.no og Kunstjournalen B-post(06-15) www.kunstjournalen.no. Andre er videogruppen DOPPLER (12-14), en eksperimentell kunstplattform for video events i byrommet, og BAKROM (11-12) et samtale/ aksjonsprosjekt med rumenske kvinner som tigger i Bergen.

Pågående arbeid er undersøkelser rundt grønne, sosialt samlende og stedsmarkerende kunst/prosjekter, i eget nærmiljø sammen med kunstnergruppen Alt Går Bra m.f.

Gatebilde, Strandgaten 210, sted for event
FALLENDE TRE I, videostill 2020
FALLENDE TRE II, videostill 2020
DET HVITE TOGET, videoinstallasjon på vindu, Kunstgarasjen 2019