Rustand, Anngjerd

Teknikk
tegning, tekst, kunstnerbøker, maleri, skulptur

Artist statement

Åpent atelier lørdag 27. april.
Atelieret mitt er i toppetasjen på BLOKK, Lille Markeveien 15. Øverst og innerst!

---------

Jeg er utdannet med en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2010. I 2017–18 tok jeg årsstudiet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Jeg har et lite forlag, Trippelpunkt, og jobber med en bok med tekst og bilder som kommer ut i slutten av mai. Jeg er også aktuell med dikt i 2019-årgangen av debutantantologien Signaler.

De siste årene har jeg hatt soloutstillinger på Entrée, Bergen; Prosjektrom Normanns, Stavanger; Rake, Trondheim og ARTendal, Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal. Jeg har deltatt på gruppeutstillinger ved blant annet Hordaland kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, Oslo Kunstforening, Den Frie Udstillingsbygning (København) og Bomuldsfabriken Kunsthall.

Jeg har arbeidet med en rekke ulike teknikker og materialer, men alltid med samme interesser og motivkrets: landskapet og naturkreftene, spennet mellom menneskelig og geologisk tid, reiser, myter, dyr, hukommelse, alt kroppslig, alt som brytes ned.

Besøksadresse
Lille Markeveien 15
5005 Bergen

Kontakt
Telefon: 91366186
E-postadresse: anngjerd@gmail.com
Web: http://anngjerd.no

CV

Utdannelse
2017–18 Skrivekunstakademiet i Hordaland, årsstudium i skapande skriving
2008-10 Kunsthøgskolen i Bergen, masterstudiet i kunst
2007-08 Kungliga Konsthögskolan, Stockholm (Nordplus-utveksling)
2005-08 Kunsthøgskolen i Bergen, bachelorstudiet ved avd. for spesialisert kunst, fagområde grafikk

Soloutstillinger (i utvalg)
2018 «INN», Trykkeriet – Senter for Samtidsgrafikk, Bergen
2017 «INN», ARTendal, filial av Bomuldsfabriken, Arendal
2016 «Trippelpunkt», Rake Visningsrom, Trondheim
2015 «Blåbær og aske», Kunsthuset Kabuso, Øystese
2015 «Blåbær og aske», Prosjektrom Normanns, Stavanger
2012 «The Dust Will Roll Together», Entrée, Bergen

Bibliografi, egne publikasjoner
2019 «Det nære skipet»
2017 «INN», kunstnerbok
2012 «The Dust Will Roll Together», katalog/plakatserie, tekst av Susanne Christensen
2010 «One of the Dark Places of the Earth», kunstnerbok
2010 «Bolivia», kunstnerbok

se flere av publikasjonene på trippelpunkt.no og issuu.com/anngjerd

Opplesning av egne tekster
2018 Slippfest for Lisa Him-Jensens «Den sanne horisonten», Hordaland kunstsenter
2018 Poesidigg, Café Opera, Bergen
2018 Lansering av Skrivekunstakademiets antologi, Landmark, Bergen
2018 Audiatur festival for ny poesi, Hordaland kunstsenter
2018 «Forbannelsen», Telemark Kunstsenter, Skien

Gruppeutstillinger (seneste/i utvalg)
2019 Tegnetriennalen, Oslo
2018 Kari Hjertholm og Anngjerd Rustand, Kunstgarasjen, Bergen
2018 «Find your Eyes», utstilling og workshop på øya Sølyst, Stavanger
2018 «Forbannelsen», Telemark Kunstsenter, Skien (med Ytter og Knipsu)
2017 HATCH 10 år, Agder Kunstsenter/Bomuldsfabriken Kunshall
2016 «En kollektiv psykogeografisk guide til Oslo», del av Tegnebiennalen, Oslo
2016 Sørlandsutstillingen 2016, invitert kunstner
2015 Sørlandsutstillingen 2015, invitert kunstner, Bomuldsfabriken Kunsthall
2015 «Notes on Location», Den Frie Udstillingsbygning, København
2014 «Die Schwelle», Toolbox, Berlin (med Ytter og Knipsu)
2013 Sparebankstiftelsen DnB stipendutstilling, Oslo Kunstforening
2013 «Terskelen», Galleri BOA, Oslo (med Ytter og Knipsu)
2012 «Inside & Out», Kim?, Riga, Latvia
2012 «Game of Life», Kristiansand Kunsthall
2012 «Eplebiten i Snøhvits hals – gestikulerende skulpturpark», Prosjektrom Carl Berner, Oslo (med Ytter) 2012 «Å bære tegn», House of Foundation/Møllebyen litteraturfestival, Moss (med Ytter)
2012 «Back to Basics», Hordaland kunstsenter, Bergen
Bibliografi, bidrag i publikasjoner (seneste/i utvalg)
2019 Signaler, Cappelen Damms debutantantologi
2018 Antologi, Skrivekunstakademiet i Hordaland
2015 Kritiker #38, «Ett annat alfabet – konstnärligt skrivande»
2009–2012 Tekster i Vagant
2009–2015 «lives and works in Berlin», «Textr» (to utgaver) og «Provinsielle utbrudd» og «Øyenskygger», publikasjoner av Ytter
Bibliografi – kritikk (seneste)
2015 «Bare blåbær», Simen Joachim Helsvig, Kunstkritikk 5. februar
2013 «Rastløs prisutstilling», Line Ulekleiv, Dagbladet 21. november
2012 «Oppgradert kunsthall», Johan Otto Weisser, Fædrelandsvennen 7. september 2012 «Korresponderende formliv», Kjetil Røed, Billedkunst 5/2012
2012 «Kanonåpning i Kristiansand», Ingvild Krogvig, Kunstkritikk 5. september 2012 «Fortiden er den nye fremtiden», Arne Skaug Olsen, Kunstkritikk 20. januar 2012 «Mellom sansning og fornuft», Benedikte Holen, Kunstforum 20. januar

Stipender, støtte og priser (seneste/i utvalg)
2018 Kulturrådet, publikasjonsstøtte (Trippelpunkt/bok 2019)
2018 Hordaland Fylkeskommunes kunstnerstipend
2018 Billedkunstnernes Vederlagsfond prosjektstøtte (Trippelpunkt/bok 2019)
2018 Diversestipend (Trippelpunkt)
2017 Kulturrådet, publikasjonsstøtte (INN)
2016 Statens utstillingsstipend (utstilling på ARTendal)
2015 Billedkunstnernes Vederlagsfond prosjektstøtte (Trippelpunkt)
2015 Bergen kommune, tilskudd til teoriutvikling (Trippelpunkt)
2015 Bergen kommune, kulturstipend
2015 Sørlandsutstillingens reisepris
2015 Bergen kommune, prosjektstøtte (Blåbær og aske)
2015 Norsk kulturråd, utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen (Blåbær og aske)
2014 Kulturkontakt Nord, mobilitetsstøtte (Blåbær og aske)
2014 Statens kunstnerstipend – 3-årig arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere
2013 Nominert til Sparebankstiftelsen DnBs kunstnerstipend
2013 Hjørundfjordstipendet
2013 BKH ettårig kunstnerstipend
2012 Nominert til Sparebanken Pluss kunstnerpris 2012
2012 Statens utstillingsstipend (The Dust Will Roll Together)
2012 Norsk kulturråd, utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen (The Dust Will Roll Together) 2012 Bergen kommune, prosjektstøtte (The Dust Will Roll Together)
2012 OCA, International Support (de norske kunstnere på «Inside and out» i Riga)
2012 Billedkunstnernes Vederlagsfond, ettårig stipend
2012 Norsk kulturråd, utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen (Hvelvingen)
2012 Kulturkontakt Nord, mobilitetsstøtte («Inside and out» i Riga)

Innkjøp/kunst i offentlig rom
2017 «Blåbær og aske», KORO, permanent kunstprosjekt og workshop ved Sunnaas Sykehus, Nesodden
2015 «Nina», permanent skulptur til Medisinsk-odontologisk fakultet, Armauer Hansens hus, Universitetet i Bergen

Verv
2014–17 Styreleder i B-open
2012–14 Medlem i UKS’ nominasjonskomité

Annet
2019 1-ukes kurs kunstnerbøker og publisering KMD, Bergen
2019 2-ukers kurs for BA3-studenter, tekst om og i kunst, KMD, Bergen
2018 2-ukers kurs for BA2-studenter, tekst om og i kunst, KMD, Bergen

Fra "INN", 2017
Fra "INN", 2017
Fra "Blåbær og aske", Kabuso, Øystese, 2015
"Blåbær og aske", gruppeutstillingen "Notes on Location", Den Frie Udstillingsbygning, København, 2015