Halleraker, Runa

Teknikk
maleri / tekst / installasjon

Artist statement

-- Åpent atelier lørdag 23. september 2023 --
Rom 404 (4. etasje)

Jeg er en skeiv billedkunstner og poet som arbeider i et utvidet malerisk felt. Ved å skape nonfigurative malerier som utnytter tekstile kvaliteter, store formater og stedsspesifikke installasjoner ønsker jeg å utfordre samtids-maleriets rammeverk. Parallelt bruker jeg ord til å utforske sammenhenger mellom flyktigheten i mine ekspressive visuelle arbeider, min skeive kjønnsidentitet, og maleriets fascinerende evne til å formidle. Arbeidet mitt med tekst kulminerer blant annet i publikasjoner, med hensikt om å delta i diskursen om hva abstrakt ekspressivt maleri kan bety i dag.
Runa Halleraker (de/dem – f. Trondheim, 1995)

Besøksadresse
Kunstnerverksteder Cs55, C Sundts Gate 55
5004 Bergen

Kontakt
Telefon: 93457002
E-postadresse: contact@runahalleraker.com
Web: http://www.runahalleraker.com

CV

Jeg har min master og bachelor i kunst fra Kunstakademiet i Bergen – KMD, UiB (2022), og har studert maleri ved Camberwell College of Arts – University of Arts London, og kunstfotografi ved Norsk Fotofagskole.

Nylige utvalgte utstillinger inkluderer 'Unge Inviterte 2023' på Galleri LNM i Oslo, masterutstillingen PICNIC på Bergen Kunsthall kuratert av Randi Grov Berger, og soloutstillingen If They Hit Just Right på Kiosken. Det siste året har jeg hatt KMD sitt atelier for nyutdannede på USF Verftet, og nå inviterer jeg til mitt nye atelier for nyutdannede ved CS55!

and the ripples will hug the rest (serie, 2023), Unge Inviterte 2023, Galleri LNM, Oslo
Erode into Embrace, PICNIC, Bergen Kunsthall, 2022 (Foto: Bjarte Bjørkum)
I Feel Less Shy When I'm So Close to You That You Can't See Me, Studio K, Bryne, 2021
If They Hit Just Right, Kiosken Studio, 2021