Amundsen, Trygve

Teknikk
Jeg maler som oftest enten i olje eller akryl på lerret. 
I tillegg skaper jeg en del verk i akryl og evt. kinesisk blekk på papir.
Jeg har også laget en del verk med akryl på 100% silkelerret.

Artist statement

-- Åpent atelier søn 22.sept 2024, kl 12-17 --

Jeg oppfatter meg selv som en impresjonist. Jeg maler abstrakt, og er sterkt opptatt av at kommunikasjonen i mine motiv bør kommunisere over tid.
Det vi mennesker ser, ser vi med hjernen, og disse inntrykkene utvikles hele tiden, bygget på egne erfaringer gjennom livet, og derved forandres det visuelle inntrykket fortløpende. Hovedbudskapet skal gjerne formidles der og da, men detaljer bør gi verket liv gjennom årene.

Besøksadresse
Østre Nesttunv. 12
5221 Nesttun

Kontakt
Telefon: 97609088
E-postadresse: ta@trygveart.com
Web: http://www.form.gallery

CV

Jeg fikk ikke lov av mine foreldre til å utdanne meg til kunstner,
men kunsten har alltid begeistret meg, og i 2009 «Konverterte» jeg fra det kommersielle til å konsentrere meg og billedkunstens utfordringer og gleder.
Planen var å utvikle meg til jeg etterhvert kunne førtidspensjonere meg.

Via reklame- og trykkeribransjen fikk jeg likevel utviklet meget solide kunnskaper innen tegning, maling og air-brush illustrasjoner. Jeg begynte som en av de tidligste og lage illustrasjoner på data, og har arbeidet innenfor trykkeribransjen, reklamebyrå og som grafisk designer i tillegg til å være markedsfører.
Gjennom denne utviklingen fikk jeg også utviklet egne teknikker ved bruk av farger, materiell og verktøy. Jeg har vært innen de fleste kjente trykketekninkker.

Jeg er nå i 2024 fylt 71 år. Jeg etablerte for 8 år siden mitt eget galleri og atelier i Osvegen ved Nesttun, og i fjor flyttet jeg det hele ned til Nesttun sentrum, Galleriet, Form.Gallery ligger vegg i vegg med Nesttun amfi.

Siden 2010 har jeg blitt juryert medlem av NFUK, Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere, og jeg kan etterhvert se tilbake på utstillinger i Oslo, Stockholm, Paris, Roma og Spoleto i Italia, Lisboa, Tokyo, New York, og San Diego, Cape Cod i USA.
De seneste 5 til 6 årene har jeg hatt det travelt i Taiwan, der jeg er representert ved et galleri, er årlig fast utstiller ved den store, internasjonale Tsai-Mo Kunstfestivalen, og har hatt utstillinger i Kaohsiung, Taoyuan, Taipei.

I 5 år på rad har jeg blitt finalist ved den årlige konkurransen som arrangeres ved Art Revolution Taipei. En finalist er på en måte vinner i sin kategori. Etter dette kåres det en publikumsfavoritt/vinner. Ved denne konkurransen deltar ca 2500 personer fra hele verden, og mer enn 4000 verk konkurrerer hvert år.

«Different ways to see It» Acryl på lerret, 85 x 150cm.
«Dismissing a Bad BureaucRat» Acryl på lerret, 70x130cm
«When The Light came In» Acryl på plate, 72x59cm.
«The DogFight» Acryl på lerret, 70x120cm.