Omvisninger

Merk at årets byvandringer og omvisningen hos Bergen Ateliergruppe har påmelding. Vi ber derfor om at du melder deg på ved å sende e-post til omvisning@b-open.no i god tid i forkant, og ikke senere enn 24 timer før. Oppgi antall deltakere og hvilken omvisning du vil melde deg på.

Alle omvisningene er gratis!

Lørdag 17. september

Byvandring 1
En byvandring med omviser Sara Kollstrøm Heilevang. Turen begynner hos Hordaland kunstsenter og går videre til Åse Løvgren og BEK – Bergen senter for elektronisk kunst, Cristian Stefanescu, Trine Lise Nedreaas og avsluttes hos Bergen Assembly.

Det blir enkel matservering og en drikkepause hos Hordaland kunstsenter og Bergen Assembly.

Oppmøte: Hordaland kunstsenter, Klosteret 17
N
år: Kl. 12.00–17.00
Antall plasser:
11

Påmelding: omvisning@b-open.no
Merk emnefeltet med «Byvandring 1»

Byvandring 2
En byvandring med omviser Torleif Bay. Turen starter hos Luke Drozd og går videre til Philip von Hase, Toril Johannessen, Stacy Brafield , Hordaland kunstsenter, Åse Ljones, Anne Tveit Knutsen  og avsluttes hos Bergen Assembly.

Det blir enkel matservering og en drikkepause hos Hordaland kunstsenter og Bergen Assembly.

Oppmøte: Isotop Fellesatelier, Magnus Barfots Gate 25
Når:
Kl. 12.00–16.30
Antall plasser:
11

Påmelding: omvisning@b-open.no
Merk emnefeltet med «Byvandring 2»

Søndag 18. september

På atelierbesøk hos Jonas Andren i Kanalveien 90 under B-open 2021. Foto: Tove Lise Mossestad
På atelierbesøk hos Jonas Andren i Kanalveien 90 under B-open 2021. Foto: Tove Lise Mossestad  


Omvisning med veteranbuss
 
En bussutflukt med omviser Torleif Bay. Turen går til Ramon Haiti Filiu (Laksevåg), Reinhard Haverkamp (Professorvegen 8), Galleri Oker (Nesttun), Anne Knutsdatter Wille og Lidunn Lindø (Arna Industrihus), og Elisabeth Rydland Nilssen (Sandviken). Bussen returnerer til Rasmus Meyers allé 3 kl. 17:00.

Husk å ta med matpakke og drikke.

Oppmøte: Utenfor KODE 2, Rasmus Meyers allé 3
N
år: Kl. 12.00–17.00. Vennligst vær på plass 10 minutter før avgang.
Antall plasser: 38. Her er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.

Omvisning Bergen Ateliergruppe
Bli med inn til Bergen Ateliergruppe, som siden 2009 har holdt til i Havnelageret på Dokken. Atelierfellesskapet har et aktivt fagmiljø der faglige samtaler, felles arrangementer, samarbeidsprosjekter og individuelle kunstnerskap står i fokus. På omvisningen får du treffe kunstnerne som holder til på BAG, og en unik mulighet til å oppleve dette området som ligger midt i sentrum, men som er stengt for allmenheten til vanlig.

Under omvisningen vil kunstner Imi Maufe møte publikum ved inngangsporten til Havnelageret, for så å ta dem med på en stille gange / silent walk. Ved å gå i stillhet men i fellesskap, åpnes det for å bruke sansene aktivt i møte med det særegne området. På turen er det trapper, men det er fullt mulig å bruke heis ved behov. Turen tar ca. 20-30 minutter, og ender opp i området til Bergen Ateliergruppe, som for anledningen viser utstillingen Dokken i fremtiden? Utstillingen står i prosjektrommet og er en del av BAGs kollektive undersøkelser av området. For hva skal det egentlig bli, dette rare området midt i byen som både er høyst internasjonalt men samtidig avskåret fra de fleste lokale innbyggerne?

Oppmøte: Vaktporten utenfor Havnelageret, ved rundkjøring på O.J.Brochs gate. 
Adresse: Dokkeskjærskaien 1
N
år: Kl. 12.00–15.00. Vennligst møt opp i god tid før omvisningen starter.
Antall plasser:
15

Påmelding: omvisning@b-open.no
Merk emnefeltet med «Omvisning Bergen Ateliergruppe»