Ledig stilling: Prosjektleder

B-open søker en selvstendig, initiativrik og kunstfaglig sterk person til å ta over som prosjektleder i 50% stilling. Dette er en fleksibel stilling som fint kan kombineres med andre aktiviteter som en kunstnerisk praksis eller lignende. Det forventes at søker er strukturert og evner å disponere arbeidstiden. Prosjektleder har muligheten til å forme festivalens profil gjennom programmet og ulike formidlingstiltak. En av hovedoppgavene er å bygge bro mellom det lokale kunstfeltet og et allment publikum. Prosjektlederen er drivkraften i organisasjonen og rapporterer til B-opens styre.

Ansvarsområder:
– daglig drift av organisasjonen, herunder økonomistyring og informasjonsarbeid gjennom hjemmeside,
nyhetsbrev og sosiale medier.
– sette sammen festivalens kunstneriske program og utvikle formidlingstiltak.
– delegere arbeidsoppgaver til prosjektbaserte medarbeidere.
– søke midler og rapportere til offentlige aktører og private sponsorer.
– organisasjonens synlighet utad til et lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.

Stillingen krever ingen formell kompetanse da personlig egnethet blir vektlagt. Prosjektleder må ha svært gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Kommunikasjonen foregår hovedsakelig på norsk, men det er viktig å beherske engelsk skriftlig og muntlig. Prosjektleder bør har økonomisk forståelse og bør kunne sette opp budsjett og føre regnskap. Videre forutsettes det at prosjektleder er interessert i det lokale kunstmiljøet i Bergen og har god kjennskap til kunstneres virke.

Søknad med CV og kontaktinformasjon i samlet PDF (maks 4 sider) sendes per e-post til produksjon@b-open.no​. I søknaden skal det komme tydelig frem hvorfor du er motivert til å søke og hvorfor du mener at du er kvalifisert.

Søknadsfrist: 21. desember 2022
Ønsket tiltredelse: 2. mai 2023 med opplæring i uke 16 eller 17.
Lønn etter avtale.

For spørsmål, vennligst ta kontakt med: 
Terese Stenhjem, styreleder: terese.stenhjem@gmail.com
Bjørn-Henrik Lybeck, prosjektleder: produksjon@b-open.no


B-open er en selvstendig kunstnerstyrt og ideell organisasjon i Bergen etablert i 2007. B-open ble etablert av fagorganisasjonene Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN) og Hordaland kunstsenter (HKS). 

B-open arrangerer en årlig kunstfestival en helg i september, hvor profesjonelle kunsthåndverkere og billedkunstnere åpner sine atelier, verksteder og atelierfellesskap for publikum. I tillegg fungerer organisasjonen som ressurs for andre aktører som ønsker å engasjere seg i Bergens kunstmiljø.