Stray, Torild

Teknikk
Oil painting, clay sculpture and large drawings

Artist statement

-- Åpent atelier lør 21.sept 2024, kl 12-17 --

Hva er den viktigste meldingen eller historien du prøver å formidle gjennom din kunst?

Bildene har lagvis med mening som åpner seg over tid for beskueren.
Formene har abstrakte kvaliteter som gir de flere dimensjoner med kraft og innhold som er hinsides meg som kunstneren.
Alle har ulike forutsetninger og erfaringer og det er ikke en riktig måte  å se bildet på. Bilder / kunst er et metaforisk språk som opererer i en annen sfære, samtidig som det er så fysisk og til stede.

Jeg ønsker at bildene / kunsten kan fungere som  et vindu inn til noe annet ; noe bekreftende ved det å være menneske, noe helbredende, noe rått og ekte, noe begeistrende og deilig.

Det er viktig for meg at det er rom ( space) i bildene / kunsten slik at en kan gå inn i bildene, hvor jeg fanger øyeblikk, tilstander, tidsånd, psykologi og uttrykker den menneskelige tilstand. Jeg ønsker å uttrykke smerten og intensiteten ved det  det å være til og snakke gjennom farger, lys og rom (space).

Besøksadresse
Isotop Fellesatelier, Magnus Barfots gate 25
5015 BERGEN

Kontakt
Telefon: 99497318
E-postadresse: torildstray@gmail.com
Web: http://www.tstray.com

CV

Torild Stray er utdannet ved New York Studio School of Drawing,Painting and Sculpture (NYSS), 1990-94, hvor hun mottok skole-stipender fra bla New York Times og Agnes Gund. Stray kom inn på Konsthøgskolan Valand, Gøteborg i 1990, Nordiska Konstskolan, Finland 1988-90, Kunsthistorie, Universitetet i Bergen
1988, Strykejernet Tegne og Maleskole, Oslo og reiste jorden rundt, med hovedvekt på sørøst Asia i 1987-88. Stray bor og arbeider nå i Bergen etter over 20 år i New York City.
Stray har stilt ut i ( et utvalg) Gallery Particulier, Brooklyn, 9.11 Memorial & Museum,New York, Galleri Balder, Oslo, Oseana Kunst og
Kultursenter, New York Armory, Kunstgarasjen, Galleri Langegården, Galleri Bouhlou og i nye Høyersten Contemporary i Bergen. Strays kunst er innkjøpt til flere offentlige og private samlinger,
inkluderende 9.11 Memorial and Museum, New York, Grieg Foundation, Strømberggruppen, Philp Isles Private Collection, New York Federal Reserve Bank Art Collection m fl.

selportrett ( utdrag) olje på lin
Untitled ( the pain of war) 170 cm x 210 cm 2023-24
The Gaze II, 2023 Oil on linen canvas 53 x 38,5 cm (m. ramme)
The Gaze VIII, 2023 Oil on linen canvas 43,5 x 33,5 cm (m. ramme)