Rydland Nilssen, Elisabeth

Teknikk
grafikk - maleri - artist books - objekt

Artist statement

-- Åpent atelier søndag 26. september 2021 --

Jeg jobber primært med utgangspunkt i bilder, men også med romlige objekter og «artist books». Ulike prosesser gir inspirasjon til å søke og prøve ut nye uttrykksmetoder, med relevans til det idémateriale som til enhver tid ligger bak. Gjennom mange års praksis, har jeg en allsidig portfolio, som spenner fra grafiske arbeider til maleri, objekter og et lengre samarbeid i kunstnerduoen Rød-Rydland.

I mitt nåværende arbeid er natur og elementer fra natur et sterkt tilstedeværende element i arbeidene, i form av monotypier/plantetrykk og med linosnitt i store format.

Artist Books har vært en del av min kunstneriske praksis de seneste år, og har resultert i ulike håndgjorte bøker vist bl.a. ved Art Book Fairs lokalt og internasjonalt.

Besøksadresse
Elsesro 1b
5042 Bergen

Kontakt
E-postadresse: elisabeth.n.rydland@gmail.com
Web: http://www.ern.no

CV

Utdanning
2000: Etterutdanningsstipend via Norges Forskningsråd, 6 mndr v/Universidad de Barcelona, grafisk avdeling
1990 - 95: Statens Høgskole for Kunsthåndverk og design (i dag KMD/UIB), Hovedfag i grafikk (fargetresnitt)
Medlemskap: NBK og BKFH, samt Kunstgarasjen i Bergen

Utstillinger mm
2021: kommende november/desember i Trykkeriet, Bergen
2021: BKFH «Salong», jubileumsutstilling 21.04.-09.05.
2020: Juleutstillingen Kunstgarasjen, Bergen
2019: Deltakelse BergenArtBookFair (BABF nov. 19) som del av Codex Polaris sin presentasjon. Deltagelse med et bokopplag («Gråstein») til prosjektet Nordic Biblioteca, som stilles ut ved Codex Art Book Fair, Berkeley/California, februar 2019 (http://www.codexfoundation.org/codex-2019/codex-nordica), samt vist på BABE/Bristol, Vingaards Officin/DK og KKV, Malmø, Frankfurt Book Fair, Kristiansand Kunsthall m.fl.
2018: Gruppeutstilling med norske kunstnere i Shanghai/Kina: ABC Art Book Fair 2018 ved Shanghai Modern Art Museum, samme utstilling videre til Beijing: Galleri Bento One – deretter til art book fair i Bologna/Italia. Utstillingene er organisert av Codex Polaris. Visning av bøker ved Bergen Art Book Fair (BABF, november 2018)
2016 og -17: Produksjon for Den Kulturelle Skolesekken i Bergen Kommune, med prosjektet «MinBok» (www.facebook.com/RR.MinBok)
2015 og -17: Produksjon for Den Kulturelle Skolesekken, Hordaland, med prosjektet «Evne til uttrykk - et flertydig blikk på kunst» (www.facebook.com/evnetiluttrykk)
2014: Rød-Rydland: B-open/Bergen, Galleri Sult/Stavanger: utstillingen «Upcycle»
2011: Rød-Rydland: separatutstilling i Sogn- og Fjordane Kunst¬¬¬¬senter i Førde

"Årstidene", direkte avtrykk av planter/monotypi, 2018 - 20
"Et uendelig skiftende mønster", linosnitt 60 x 80 cm, 2021
"Tyngden av løv", plantetrykk/monotypi, 44 x 56 cm, 2020
"Gråstein", artist books (alle unike), format A5, 2018