Rahm, Petra

Teknikk
Diverse

Artist statement

-- Åpent atelier søndag 26. september 2021 --
Husk gyldig ID for å komme inn på havneområdet. Inngang ved rundkjøringen ved O.J. Brochs gate.

I mitt kunstnerskap interesserer jeg meg for forholdet mellom en personlig opplevelse eller fortelling, og det større sammenheng, historisk eller samfunnsmessig, den er en del av. Jeg er interessert i hvordan jeg som kunstner gjennom mitt arbeid kan ha en rolle i et lokalsamfunn, og om, og hvordan, jeg gjennom mine kunstneriske ytringer kan bidra til refleksjon over samfunnet, og dermed til å forme og utvikle det. Mine arbeider begynner som en fortelling eller en idé, og tar form utifra dette. Jeg arbeider med forskjellige medier og materialer, som tegning, tekst, objekter/installasjon, foto og maleri.

Besøksadresse
Dokkeskjærskaien 1
5006 Bergen

Kontakt
E-postadresse: petra.rahm@gmail.com
Web: http://petrarahm.wordpress.com

CV

Petra Rahm er født i Göteborg 1976, og bor og arbeider i Bergen. Rahm er utdannet ved Stockholms Universitet og Kunsthøgskolen i Bergen, hvor hun avsluttet sine studier 2004.

Hennes seneste prosjekter inkluderer utstilling i Galleri N. Bergslien i Eidfjord i 2018, og kunstnerboken og det stedspesifikke prosjektet En guide till Skärblacka. Rahm har stilt ut i bland annet Visningsrommet USF (Bergen), Studio17 (Stavanger) Galleri Puls (Norheimsund), JR Konsthallen (Linköping), og Galleri Box (Göteborg). Rahm har vært involvert i flere kunstnerinitierte prosjekter, som BAG Art Camp 2012, FREECSH magasin og event, utstillinger i Långvinds bruk.

Rahm arbeider for tiden som prosjektleder for kunst i offentlig rom på Hordaland kunstsenter, og som kunstkonsulent for Nye Voss gymnas. Hun har i en årrekke arbeidet som utstillingsprodusent på Hordaland kunstsenter, og har også gjennomført en rekke frilansoppdrag som produsent/prosjektleder, blant annet B-Open 2014 og Material Information – Norske kunsthåndverkeres temautstilling 2012.

Spor, broderi på linstoff, 2019/2020
Spor, broderi på linstoff, 2019/2020 (detalje)
Forteljing (4), tusjlavering på papir, 2018
Forteljing (3), tusjlavering på papir, 2018