Portioli, Manuel

Teknikk
maleri

Artist statement

-- Åpent atelier søn 22.sept 2024, kl 12-16 --

Jeg jobber hovedsakelig som maler, og en stor del av min produksjon består av mellomstore og store malerier der jeg bruker akryl, olje, tusj og spraymaling, ofte i kombinasjon. Det er viktig for meg å vise en form for stratifikasjon og mestring av ulike teknikker i maleriene mine. Dette skaper en slags tidslinje hvor endringer, fjerninger og overmaling etterlater "arr". Jeg setter stor pris på teknisk kompetanse, som begrenser tilfeldigheter innenfor en kalkulert ramme.

Jeg har de siste årene hovedsakelig vært opptatt av å skape abstrakte malerier, hvor fokuset ligger både i prosessen og resultatet. En spennende maleriprosess, uten skisser eller planer, former det endelige verket. Hvert penselstrøk fører til nye vurderinger og endringer, og maleriet utvikler seg gjennom lag på lag med maling. Jeg streber etter komplekse harmonier, gjennom kontrollerte og uforutsigbare elementer, rå og elegante penselstrøk, og en dynamisk fargebruk, ofte med intense røde, oransje, lilla og gule nyanser.

Besøksadresse
Havnelageret, Dokkeskjærskaien 1
5006 Bergen

Kontakt
Telefon: +4745197480
E-postadresse: manuelportioli@gmail.com
Web: https://manuelportioli.jimdo.com/

CV

Manuel Portioli er en visuell kunstner som ble født i Italia i 1987, men bor og arbeider i Bergen. Han ble uteksaminert ved Bologna Kunstakademi i 2010 og Kunsthøgskolen i Bergen i 2014. Han har utstilt både nasjonalt og internasjonalt og har mottatt flere priser og stipender for sitt arbeid, blant dem Jakob Weidemann Minnestipend og Johannes Vinjum stipend.
I de siste årene har han hatt mange separate utstillinger blant annet på Kunstgarasjen og USF i Bergen, Galleri Vedholmen og Oseana i OS, og Galleri Adiacenze og Opere Scelte i Bologna og Torino.
Flere av maleriene har blitt innkjøpt av både private og offentlige samlinger inkludert Bergen og Steinkjer Kommune, Griegsamlingen, Musei Civici di Reggio Emilia og Otetelisanu Foundation i Bucharest.

Portrett i studio. Bildet er tatt av Marianne Hvattum Løken
EVE at USF 2024
EVE at USF 2024
Pair, blandingsteknikk på lerret, 200x200cm 2024. Bildet er tatt Bjarte Bjørkum