Magnus, Bo

Teknikk
maleri/collage/tegning

Artist statement

-- Åpent atelier lørdag 26. september 2020 --
Velkommen til mitt atelier i C Sundts gate 55, rom 406

OM
Det er noe som skal ut og fram, men kan jeg klare å få dette ’noe’ fram uten og sette det inn i et tema?
Jeg liker å lage planer, jeg liker å tenke fram systemer, få det hele til å komme sammen i et prosjekt, men allikevel, allikevel er det alt dette jeg går imot- i arbeidet med mine collager.
Jeg lager mine gester (begrepet 'bodily gestures' finner jeg hos Julia Kristeva) på blanke glatte flater, fargene er viktig. Jeg gir meg hen til repetitive handlinger med å male figurative motiv. Materialet er et flytende medium iblandet pigmenter, det har sin egenvilje. Grensene er hele tiden i bevegelse og jeg utfordres. Nye lag legges på.
Strøk som er tørket, rives av underlaget og blir lagt til andre strøk. Cut and paste.
Jeg erfarer at maleriet ikke bare er historie , tradisjon og språk , det er også en ressurs, en teknikk. Og innholdet er ikke lenger i temaet, men det er der, i mine gester. Motivene som i utgangspunktet er representasjoner, er der, men allikevel ikke, det er innholdet

Besøksadresse
C. Sundts gate 55
5004 BERGEN

Kontakt
Telefon: 90973955
E-postadresse: bo.magnus@ymail.com
Web: http://bomagnus.com

CV

BIO
Min utdannelse fullførte jeg ved Chelsea College of Arts – University of the Arts London i 2009, etterfulgt av et ett års residensopphold ved Florence Trust 2010 og fortsatte mitt arbeid i London frem til 2012. Tilbake i Bergen har min kunstneriske aktivitet omfattet separatutstilling og diverse gruppeutstillinger, etablering av atelier i CS55 Kunstnerverksteder og vært representert på utstillinger i England, Danmark, Polen, India og Norge, deriblant på Kunsthall Charlottenborg i København, London Art Fair og Kochi-Muziris Biennale i Kochi, India.
CV sv: www.bomagnus.com

Uten tittel, 2019, akryl på lerret, 64 x 54 cm, foto: Andreas Dyrdal
Uten tittel, 2019, akryl på lerret, 95 x 115 cm, foto: Andreas Dyrdal
Uten tittel, 2020, akryl på lerret, 130 x 80 cm, foto: Andreas Dyrdal
Giverny, 2019, akryl på lerret, 40 x 58 cm, foto: Andreas Dyrdal