Jost, Sarah

Teknikk
installasjon, skulptur, tegning

Artist statement

--Åpent atelier søndag 24.september 2023 --
Husk gyldig foto-ID for å komme inn på havneområdet. Inngang ved rundkjøringen i O.J. Brochs gate.

Jeg arbeider i hovedsak med installasjon og skulptur, med innslag av tekst, tegning og funnet materiale. Jeg gjenbruker metodisk fragmenter fra tidligere arbeider, i kombinasjon med funne elementer, for så å lage nye arbeid. Hva materialene forteller gjennom for eksempel sin opprinnelse er en viktig del av arbeidene. De siste årene har jeg arbeidet med relasjonen mellom planter, sted og mennesker, og med bevegelsen til trær som levende organismer og tre som materiale.

Besøksadresse
Bergen Ateliergruppe, Dokkeskjærskaien 1
5006 Bergen

Kontakt
E-postadresse: sarahrebeccajost@gmail.com
Web: http://sarahjost.com

CV

Sarah Jost (1979, Sverige), bor og arbeider i Bergen.

Jost er for tiden aktuell med utstillingene The Bouquet of Važec ved Dom Jana Hálu, Važec, Slovakia, Kunstnerboken: unik og mangfoldig i Kristiansands kunsthall og den omreisende utstillingen EBBE+FLOW. Hun har tidligere vist arbeidene sine i solo og gruppeutstillinger ved blant annet Østfold kunstsenter (Fredrikstad), Norske Grafikere (Oslo), Galleri Mors Mössa (Göteborg), Eskilstuna Konstmuseum (Eskilstuna), Kunstgarasjen (Bergen), and The Royal Scottish Academy (Edinburgh). Hun har vært på kunstneropphold på for eksempel Mustarinda (Finland), Leveld Kunstnartun (Norge) og Isle of Mull (Scotland).

Jost er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (MFA 2009) og Högskolan för Design och Konsthantverk ved Göteborgs Universitet (BA keramikkunst 2007).

utan titel (The Bouquet of Važec), 2023
30 days in the old growth forest, 2022
I samtale med et lite stykke skog og leire, 2021 (foto Stina Glømmi)
I samtale med et lite stykke skog og leire, 2021 (foto Stina Glømmi)