Blix, Elind Rui

Teknikk
Trykk, laserprints, skulpturer, malerier, biokunst m.m.

Artist statement

-- Åpent atelier lørdag 25. september 2021 --

Elind Rui Lone Blix benytter naturmaterialer fra forskning og tungindustri i sine verk. Hun kombinerer ekspressive og spontane teknikker med metoder fra laboratorier, digital teknologi, design og tungindustri for å kunne male og konstruere landskaper med landskapet selv.

Ved å kombinere materialer fra naturen rundt oss med tilsvarende materialer fra menneskeskapt teknologi, viser Elind likheter i ulike logikker.
Den siste tiden har hun konsentrert seg om arktiske bakterier og alger for å få frem unike former og farger.

Verkene er ofte resultater av tverrfaglige prosjekter som omhandler samarbeid mellom ulike arter, bærekraftige kunstmaterialer, sirkulær økonomi og miljøvennlige kunstproduksjoner.

Ta kontakt på telefon hvis du ikke finner frem, eller ønsker å avtale et møte.

Besøksadresse
C. Sundts gate 55 - etg 6
5004 Bergen

Kontakt
Telefon: 45417449
E-postadresse: nefrums@hotmail.com
Web: http://www.elindruiblix.no

CV

Elind Rui Lone Blix (f. 1984, Sarpsborg) bor og studerer i Bergen. Hun har MFA fra Kunstakademiet i Tromsø. I 2020 ble hun blant annet innkjøpt av Norges offentlige utredninger (NOU), Norges arktiske universitet og Perspektivet Museum.

Hun var nylig aktuell på Unge Inviterte på Landsforeningen Norske Malere i januar 2021, hvor hun steriliserte, blandet, hellet og dyrket en maleriserie hvor flater med agar ble påført strøk av levende organismer. Hun publiserte denne sommeren en digital publikasjon, The Dreamwork, som er en interaktiv samling av kunstneriske ideer for miljøvennlig resirkulering, på oppdrag fra The Arctic Agency og er nå aktuell med De Ringer for Deg, en soloutstilling i Odda Kunstforening.

Elind ble også utdannet til lektor ved Fakultetet for Kunst, Musikk og Design i Bergen inneværende år og startet som student i Administrasjon og Organisasjonsvitenskap ved Det Samfunnsvitenskapelige Fakultetet på samme universitet denne høsten.

For fullstendig CV og flere av Elinds verk gå til hennes hjemmeside, instagram eller facebookside.

For B-open vil noen verk være helt nye og udokumenterte.

Endon Syn Biosis - Cyanbakterier på agar, kryssfiner og AR/UV70 glass, Ø 9cm, 2020. Foto: LNM
De som Tjener - Fres på termofuru for Universitetet i Tromsø, 2020.
Endon Syn Biosis - Cyanbakterier på agar, kryssfiner og AR/UV70 glass, Ø 9cm, 2020. Foto: LNM
His Gap - en analytisk modell for bærekraftig kunstnerisk produksjon.