Aktiviteter

Velkommen til årets B-open kunstfestival

Kjære publikum, kunstnere, samarbeidspartnere og deg som kanskje bare tilfeldigvis klikket deg inn på denne siden. Kort fortalt er B-open i hovedsak en årlig kunstfestival med fokus på åpne kunstneratelier,
i og rundt Bergen sentrum. Men i denne lille oppsummeringen ligger et lite hav av opplevelser, inntrykk, oppdagelser, arbeid, møter mellom kunstnere og publikum og i år også møter mellom kunstnere og kunstnere.
For i år prøver vi for første gang å dele byen i 2, med sentrumsatelierene åpne på lørdag og de utenfor sentrum åpne på søndag. Ikke for å splitte noe, men heller for å styrke.
På denne måten kan de som stiller med åpne atelierdører den ene dagen også få muligheten til å gå inn noen andres dør den andre dagen.

Som tidligere, vil det i tillegg til de åpne kunstneratelierene være mye annet å oppleve.

Cinema B-open kan man få med seg et bredt utvalg av videoarbeid laget av kunstnere med tilknytning til Bergen. Kanskje vil man ta en av gratisbussene med guide? Kanskje hele familien vil eksperimentere med glassblåsing på S12? Kanskje delta på et tegnemaraton i sentrum? Eller kan det friste å få prøve å silketrykke i Trykkeriets verksteder?

Vi fortsetter også med flere spennende samarbeid med forskjellige kunstaktører i byen.
ART + FOLK skal sammen med B-open arrangere et kunstmarked i våre felles lokaler i Christian Michelsens gate, og vi skal samarbeide med VISP, Norwegian Crafts og Oslo Open om kuratorbesøk til kunstnerne som deltar på festivalen.

I tillegg skal vi avslutte 3 av 4 B-open presenterer Norden til Bergen prosjekter.
Dette er et nettverksbyggings- og produksjonsprosjekt vi startet i 2016 som involverer kuratorer, kunstnere og kulturaktører fra Bergen og Norden.
I løpet av helgen kan dere få med dere resultatene av 3 av prosjektene:
En duo-utstilling i regi av bergensbaserte Cecilie Almberg Størkson v/Tag Team Studios og islandske Harbinger Art Space, en forestilling som kombinerer dans, musikk og kunst i regi av bergensbaserte TASC Ablett & Brafield og en riso-print publikasjon og utstilling i regi av bergensbaserte Bergen Zines og danske Lodret Vandret. Gled dere!

Som publikum kan man også kunne velge mellom flere arrangementer rundt omkring på de forskjellige atelierene og visningsstedene. I programmet kan du få en fullstendig oversikt over hva helgen har å by på. Og som alltid er alle våre aktiviteter gratis for publikum!

Så utforsk, spør, gå, løp, ta en av gratisbussene våre og vær åpne og nysgjerrige i møte med de over 100 forskjellige kunstneratelierene som holder åpent i år.
Takk til sponsorer, samarbeidspartnere, publikum og ikke minst alle byens kunstnere som stiller opp for å dele sin arbeidsplass og hverdag!

Linda Soh Trengereid
prosjektleder i B-open